Ansatte i Park og Vejservicen i Odense i strejke og blokade

Fredag nedlagde de ansatte i Park- og Vejservice under Odense Kommune arbejdet. Det skete som protest mod imod forestående nedskæringer indenfor Park- og Vejservicen i Odense, som ledelsen er i færd med at forberede. Omkostningerne skal bringes ned, da der er underskud på budgettet, og det de ansatte, der er udset til at skulle betale gildet.

De ansattes krav til ledelsen lyder på, at pengene ikke alene skal findes ved fyringer og forringelse af de almindeligt ansattes forhold. De aktionerende stiller tre krav til kommunen: medarbejderne skal inddrages i beslutningerne, der skal skæres i administrationen, på højere ledelsesniveau samt i antallet af formænd og ledelsen skal anerkende fejldisponeringer og rette begåede fejl.

De ansatte vil ikke betale hele prisen for, at Park- og Vejservicen for fremtiden skal hvile i sig selv økonomisk, dvs. drives som en ren forretning og ikke et serviceorgan for byens borgere, hvor det er Odense Kommune, der bevilger pengene til de enkelte opgaver. Det medfører, at arbejdsforholdene skal presses yderligere for at få indtægter og udgifter til at hænge sammen, da udgiftsoverskridelser ikke dækkes af kommunen.

De indtægter, som det kommunale firma Park- og Vej modtager for de opgaver, som de får kontrakt på at løse, skal svare til udgifterne med arbejdet, og det gør de på nuværende tidspunkt ikke, hvorfor man er nødt til at skære ned på udgifterne, lyder det fra ledelsen.
Fyringer, tempoopskruning og andre forringelser af de ansattes arbejdsforhold lurer lige om hjørnet i bestræbelsen på at gøre Park- og Vej-servicen i Odense til en økonomisk rentabel forretning.

De ansatte i Park og Vej nægter at betale hele gildet for rekonstruktionen af Odense Kommunes Park og Vejservice: de har strejket hele weekenden og mandagen med og har desuden via blokader forhindret tjenestemandsansatte kollegaer i at udføre det konfliktramte arbejde.

Netavisen 1. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne