Bolivia: Stigende social uro

I forgårs og hele dagen i går lykkedes det trods tilstedeværelsen af over 7000 soldater og politibetjente utilfredse kokabønder at blokere landets hovedveje. Det gik især ud over vejen Cochabamba-Santa Cruz, hvor træstammer og sten umuliggjorde trafikken, inden de blev flyttet af regeringsstyrker. Kokabønderne protesterer imod regeringens plan om at udrydde deres dyrkningsmuligheder og kræver i stedet en demokratisk jordreform, der skal give dem mere jord og bedre levevilkår.

Præsident Banzer har sat politiet og hæren massivt ind imod de oprørske bønder, som til gengæld har erklæret, at hvis regeringen bruger tåregas og kugler “for at opretholde loven”, så vil de bruge alt, hvad der er inden for deres rækkevidde, for at blive hørt i hovedstaden.

Bønderne fortsætter ufortrødent vejblokaderne, mens Bolivias buschauffører, der også er meget vrede, særligt efter at politiet under tirsdagens chaufførstrejke i La Paz skød og dræbte en chauffør, i næste uge afholder et møde, som skal beslutte iværksættelsen af en tredages nationalstrejke.
Kravet om Banzers afgang høres stadig tydeligere blandt Bolivias store fattige flertal.

Netavisen, 27. april 2001

Læs også Bolivia: Fattige bønder slutter protestmarch


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne