Thule afgørende for Bush’s stjernekrigsprojekt

Dansk Udenrigspolitiisk Institut DUPI har med en ny rapport søgt at så tvivl om Thuleradarens betydning for de aggressive amerikanske raketskjoldsplaner. På folketingets høring herom onsdag bekræftede den amerikanske stedfortrædende viceudenrigsminister Robert Lucas Fischer imidlertid den grønlandske bases centrale placering i projektet.
Først om nogle måneder vil der komme et amerikansk udspil om planen, sagde han.

DUPIs rapport har sået usikkerhed om, hvorvidt Grønland overhovedet vil blive inddraget i de amerikanske planer. Det er der ikke basis for: Thule er helt central.

På internationalt plan er modstanden mod det amerikanske projekt, der bryder med de hidtil gældende internationale traktater, og som skal gøre USA i stand til at vinde en atomkrig, stadig voksende. Også på Grønland er modstanden massiv.
Det er nu den skal give sig til kende også på gaderne!

Netavisen 26. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne