København: HS kræver nye store besparelser

Hovedstadens Sygehusfællesskab har sat de københavnske hospitaler op mod muren: Næste år skal der spares omkring 110 millioner kr. Heraf skal Rigshospitalet bøde med knap en tredjedel (33 mio. kr.), Hvidovre og Bispebjerg Hospital med 27 mio. hver, Frederiksberg Hospital med 13,5 mio. og Sankt Hans med 5,4 mio. I løbet af få dage skal hospitalerne komme med udspil til, hvor der kan skæres ned.

Udover betyde fald i kvalitet og service, vil sparekravet også betyde fyringer af personale.
HS, der i fællesskab drives af Københavns Amt samt Københavns og Frederiksberg Kommune, blev ved dannelsen fremstillet som en garanti for et bedre københavnsk sundhedsvæsen. Siden er det gået støt tilbage: Kommunehospitalet blev nedlagt trods omfattende protester for københavnerne, skadestuerne er nedlagt, servicen til stadighed forringet. Kvalitetsforbedringerne er udeblevet.
Og nu skal forholdene for københavnerne forringes igen.

Netavisen 26. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne