OK2001: Så sagde slagterierne ja

Der skulle tre afstemninger til, før slagteriarbejderne godkendte OK2001.
Først tredje gang blev det et ja, da 82 pct. af de godt 16.000 slagteriarbejderne afgav deres stemme.
Godt 61 pct. accepterede den nye overenskomst, som er forbedret i forhold til både første og andet aftaleudkast, som massivt blev stemt ned. At knap 40 procent alligevel sagde Nej betyder, at der fortsat er utilfredshed, fordi OK-aftalen på trods af forbedringerne ikke er så klart et fremskridt, som de hårdt arbejdende og hårdt udsatte slagteriarbejdere kæmper for.

Aftalen bevarer i modsætning til mange andre af de nye OK-aftaler, der er fire-årige, en to-årig aftaletid. Den nye overenskomst giver en samlet lønstigning på 9,5 procent over to år – og ligger dermed betydeligt over, hvad der er givet på andre områder.
Lønnen i sig selv stiger med godt 7 pct. Dertil kommer aftaler om pension, fridage, løn under sygdom og barsel plus en række andre forhold.

Også de sidste OK-aftaler på mejeriområdet blev vedtaget, da 800 laboranter og administrativt personale med 72 pct. sagde ja ved urafstemningen. Hovedelementer i den fire-årige aftale: en lønstigning på 500 kr. om måneden i hvert af overenskomstårene, og fra 1. april 2003 vil de ansatte have fået fem ekstra fridage.

Netavisen 24.04.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne