Guld til Savage Roses ‘Pigestemmer’

Annisette og Thomas Koppels smukke hyldestsang ‘Pigestemmer’ til de ufaglærte kvindelige arbejdere – i Danmark og verden over – har netop modtaget single-guld. Den blev udgivet i anledning af KADs 100-års-dag og har kunnet købes både gennem fagforbundet og i almindelige pladebutikker.

Det betyder også, at Mødrehjælpens boligprojekt for teenagemøde har fået 200.000 kr., som hele overskuddet fra CD’en ubeskåret tilfalder.

Mødrehjælpen har lejet Margretehjemmet i Valby, et tidligere plejehjem. I begyndelsen af næste år vil 11 lejligheder står klar til unge enlige mødre og deres børn, og gøre det muligt for mødrene at gennemføre en uddannelse.

Ifølge lederen af Mødrehjælpen i København, Allan Ludvigsen, kommer der stadig flere unge mødre, der trænger til hjæp. Kommunerne afslår tit at hjælpe unge, enlige mødre i gang med en uddannelse under henvisning til, at det ikke i sig selv er en ‘risikofaktor’ i forhold til arbejdsmarkedet at vær eung og alene med et barn.
Allan Ludvigsen opfordrer politikerne til straks at gøre noget ved det voksende problem.

Netavisen 24. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne