Skal arbejde mere og længere

Arbejderne skal vænnes til, at pensioner er for de rige, mens de selv må arbejde mere og længere. Sådan lød det fra konferencen “Det aldrende samfund” i fredags, afholdt af Teknologirådet.

Fremtidens pensioner skal ikke følge lønudviklingen, brugerbetalingen skal op og der skal arbejdets mere og længere, mente Peder Andersen fra Det Økonomiske Råd. Det er den såkaldte ældrebyrde, der får skylden for de kendte arbejdsgiverkrav.
“Hvis man allerede nu melder ud, at pensioner i højere grad er noget, de rige skal tage sig af, så vil man begynde at se, at folk selv i højere grad sparer op til alderdommen”, sagde Peder Andersen.

Konferencen, hvor også EU’s aldringsekspert i EU-kommissionen Fritz von Nordheim og OECD’s Økonomiske departement deltog, blev en nøje gentagelse af EU’s arbejdsmarkeds- og pensionspolitik. Og falder godt i tråd med regeringens lovforslag på pensionsområdet.

Netavisen 23 april 2001

Læs Pensionshistorien gentager sig