Free America – Trade Bush

Den første store demonstration ved det 3. amerikanske topmøde i Quebec fandt sted torsdag aften, dagen før den officielle åbning, hvor mere end 2500 demonstranter marcherede gennem byen. Blandt parolerne imod planen om oprettelsen af det amerikansk-dominerede såkaldte frihandelsområde FTAA var også overskriften: ‘Free America – Trade Bush’. PÅ topmødet deltager alle lederne fra Nord- og Sydamerika bortset fra Cubas Fidel Castro.

Demonstrationen gik fra Universite Laval hen imod centrum af Quebec, mens deltagerne råbte slagord på engelsk, spansk og fransk, som en afspejling af den multinationale sammensætning.

Canada oplever den største politiaktion i landets historie. Tidligere torsdag greb 500 betjente ind imod en happening i en gade udenfor det afspærrede mødeareal med 75 deltagere. Der har været et antal arrestationer af formodede demonstranter i dagene op til topmødet, ligesom mange er nægtet indrejsetilladelse.

Netavisen 20. april 2001

Begivenhederne kan bl.a. følges her
http://quebec.indymedia.org/
http://dc.indymedia.org/


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne