ISS lægger billet ind på asylcentrene

Udlicitering er en drøm for ISS. Det danske rengøringsselskab er blevet et verdensmonopol i kraft af profitable udliciteringer. Først gjorde man rent. Nu driver man plejehjem og kontorer og bygninger, hvor man står for det hele: rengøring, madlavning, vedligeholdelse osv. Og nu har man kastet blikket på asylcentrene.

Efter at Indenrigsministeriet i overensstemmelse med EU’s direktiver har truffet beslutning om at udlicitere driften af de 53 danske asylcentre, som i de sidste godt femten år på udmærket vis har været drevet af Dansk Røde Kors, er ISS ved at gøre sig klar til at byde på driften. Det samme gør man i Norge, der i henhold til EØS-aftalen også følger trop i privatiserings- og udliciteringsræset.

I øjeblikket modtager Dansk Røde Kors godt 800 millioner kr. årligt til driften af asylcentrene. Det er de penge, ISS gerne ser tilfalde koncernen.
Når centrene er udliciterede, skal Røde Kors heller ikke længere stå for fordelingen af flygtningene. Det vil overgå til Udlændingestyrelsen.

For ISS har udliciteringerne været stinkende profitabel. Samtidig er der sket et generelt fald i serviceniveauet for ‘kunderne’.

Netavisen 15. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne