Slaveholdere på klapjagt

Tvangsaktiveringsordningerne bliver med rette betegnet som et moderne slavemarked. De værste blandt dem er bistandsordningerne. Arbejdsløse – og ikke mindst den særlige kategori, som kaldes bistandsmodtagere – er jagtet vildt året rundt.

For nylig trådte et nyt regelsæt i kraft, der ikke bare gjorde det muligt at beskære bistandshjælpen med op til 30 pct. hvis aktiverede forsømte deres tvangsjob. Nu skal de fratrækkes op til 30 pct. for en ydelse, der i forvejen ligner eksistensminimum.
Det er imidlertid ikke nok for landets nidkære socialchefer, den øverste forsamling af slaveholdere i kommunerne, der nu efter landsforeningens formand Anker Boyes eksempel fra Odense begynder at udlicitere bistandsmodtagere pr. stk. i tilbud til private virksomheder, som kan byde på dem.

Socialcheferne foreslår regeringen, at der trækkes 50 pct. eller mere. Udebliver man i halvdelen af tiden, skal halvdelen af støtten selvfølgelig også trækkes, siger formanden for socialcheferne Ole Pass. Og så fremdeles.
De samme slaveholdere vil fremover have, at udbetalingerne til alle kontanthjælpsmodtagere skal falde bagud, og ikke på forhånd. Det vil også særdeles arbejdsstimulerende, mener man.

Regeringen er lydhør. Det moderne slavemarked opbygges i hurtigt tempo. I delstaten Danmark og i hele Den europæiske Union.

KP-netkommentar 10. april 2001

Læs også:
Kontanthjælp skal presses helt i bund
Herremanden Anker Boye


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne