Kontanthjælp skal presses helt i bund

Skruen skal strammes helt i bund – og det er bistandsmodtagerne, der befinder sig der.
Landets socialchefer opfordrer regeringen til at ændre på reglerne for kontanthjælp på to punkter, der vil ramme alle aktiverede hårdt.
For det første vil man ændre udbetalingerne, så de sker bagud og ikke månedligt forud, som det efr tilfældet i dag.
Og for det andet vil man have mulighed for at trække 50 pct. eller mere, hvis folk af den ene eller anden grund helt eller delvis udebliver fra aktiveringen.

Socialcheferne er glubske. Det er kun ganske kort tid siden, at reglerne blev ændret, så de nu ikke bare kan, men ‘skal’ fratrække op til 30 pct. ved udeblivelse eller forsømmelse fra aktivering.
Socialminister Henrik Dam Christensen vil lige nu ikke tage stilling til socialchefernes indstilling. Men overfor Jyllands-Posten understreger han:
– Vi kan ikke acceptere, at kommunerne tillader, at nogen går hjemme på kontanthjælp. Det går bare ikke. Så er ånden med kontanthjælp væk. Kontanthjælp er jo ikke noget tag-selv-bord. Kommunerne har en forpligtelse til at sikre, at folk, der kan tage et arbejde, rent faktisk også gør det. Konen skal ikke have lov til at gå derhjemme på kontanthjælp. Hun skal også ud i arbejde og i aktivering.
Siger den socialdemokratiske ‘socialminister’.

Netavisen 10 april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne