Mere stress, flere sygdomme, længere arbejdstid

De arbejdende i EU arbejder i gennemsnit 5 timer længere om ugen end i 1999 trods formel arbejdstidsforkortelse. Stress, psykiske og fysiske problemer er voksende.
Det viser den tredje undersøgelse af europæiske lønmodtagere fra Dublin-instituttet under EU.
Tros en forventning om at det psykiske og fysiske arbejdsmiljø er blevet forbedret, viser undersøgelsen det modsatte. Af mere end 20.000 adspurgte lønarbejdere i EU-landene siger 33 pct., at de har rygsmerter, 28 pct. føler sig stressede, mens 23 pct. føler sig udbrændte.
Den voksende arbejdstid hænger sammen med de individualiserede overenskomster. ‘Ny løn’, fleksibel arbejdstid o.s.v. har ikke bare slagside til bagdel for kvinder og ufaglærte, men fører generelt til dårligere arbejdsforhold, opskruning af arbejdstempoet og til en kraft vækst i arbejdsbetingede sygdomme.
Danmark ligger midt i feltet blandt landene i EU.

Netavisen 31. marts 2001.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne