Stop tvangsudlicitering Liste K i Odense

Tvangsudliciteringen af arbejdsløse bistandsmodtagere til private firmaer skal stoppes, lyder kravet fra Liste K (Arbejderpartiet Kommunisterne) i Odense.
“Odense kommune har længe jagtet de arbejdsløse, ikke mindst dem på bistand. Men det seneste træk med direkte at udbyde arbejdsløse i licitation til private firmaer som billige tvangsarbejdere, det må simpelthen stoppes. Mennesker behandler og sælger man altså ikke som kloakrør eller legehuse”, siger Jan Nielsen, der er opstillet på Liste K og selv er bistandsmodtager.
I alt 65 private firmaer har allerede budt på de 500 arbejdsløse bistandsmodtagere kommunen har udliciteret.
I stedet for at Odense kommune, med formanden for Kommunernes Landsforening Anker Boye, går i spidsen for tvangsaktivering til både offentlige som private, skal vi have afskaffet det 3. arbejdsmarked. Liste K kræver reelt arbejde på overenskomstmæssige løn og arbejdstid og med fulde faglige rettigheder.

Netavisen 27. marts 2001

Læs også Kommunal slavehandel