Fordømmer den israelske belejringspolitik

Udtalelse fra MIFTAH

Det palæstinensiske Initiativ til fremme af Global Dialog og Demokrati MIFTAH udtrykker alvorlig bekymring over Israels omfattende belejringspolitik på de palæstinensiske territorier. Siden slutningen af september 2000, har de israelske myndigheder intensiveret deres belejring på Vestbredden og i Gaza. Den har betydet at tusinder af palæstinensere er strandet i diverse byer og landsbyer.
For kort tid siden har de israelske myndigheder gennemført en fuldstændig lukning af byen Ramallah, der er kernen i palæstinensernes økonomiske, politiske og sociale liv. Israelske soldater har blokeret hovedvejen fra Ramallah til Jerusalem ved at anbringe spærringer og kontrolsteder lige ud for Qalandia flygtningelejren.
Tidligere på ugen ødelagde israelske soldater hovedvejen fra Ramallah til Birzeit, hvad der totalt isolerede 35 palæstinensiske landsbyer fra Ramallah og fra hinanden. Israelske soldater gravede tre forskellige grøfter over hovedvejen, og har gjort det så godt som umuligt for pendlere at bevæge sig ud og ind til Ramallah. Derved er uddannelsesforløbet for næsten 5000 palæstinensiske studerende ved universitetet i Birzeit blevet afbrudt.
Israels politik med økonomisk og social strangulering tilføjer det palæstinensiske folk over hele Vestbredden og i Gaza alvorlige og uoprettelige skader. Som følge af afspærringerne lider mange palæstinensiske landsbyer af alvorlige mangel på mad og medicin. 274 skoler med 90.000 elever er ude af stand til at fungere, grundlæggende humanitære nødtjenester og udrykningstjenester er blevet lammet og ude af stand til at nå frem til forskellige palæstinensiske byer og landsbyer, og en række palæstinensiske nøgleinstitutioner er blevet hindret i at fungere, med katastrofal virkning for opbygningen af den palæstinensiske nation.
MIFTAH fordømmer skarpt Israels mangesidede belejringspolitik mod det palæstinensiske folk, og opfordrer det internationale samfund til at tage øjeblikkelige skridt til at bringe fængslingen af en hel nation til ophør.

MIFTAH 12.3. 2001

Netavisen 25.marts 2001


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne