Stop USA’s terrorkrig og terrorlov

Vellykket demonstration søndag den 2. december i København mod USA’s terrorkrig og den ny terrorlov. Omkring 500 mennesker – unge som ældre – deltog. Efter talere på Vesterbro Torv gik demonstrationen med bannere, trommer og slagord op gennem den julehandlende Vesterbrogade til Rådhuspladsen.

Den tidligere forbundsformand for SiD Hardy Hansen lagde ikke fingrene imellem med at kalde krigen ved den rette navn. “Vi må kræve USA’s krig stoppet” lød det. “Vi må kræve stop for al dansk krigsdeltagelse. Det er fuldstændigt tåbeligt af regeringen, at udskrive en blanco check til NATO’s krigspolitik og i øvrigt i strid med grundloven. NATO optræder som redskab for USA og deres økonomiske interesser i denne krig.
…Når USA, NATO og EU siger de ikke krigen ikke rammer civile ofre er det løgn. Tv-stadioner, vandværker, el-værker og hospitaler er blevet bombet. Senest har vi set massakren på de 600 tilfangetagende Taliban soldater i fængslet i Mazar begået af amerikanske, britiske og Nord Alliancens soldater.
….Vi skal ikke lade for narre af den overgangsregering der er ved at blive udpeget i FNs navn i Afghanistan. Den skal blot tjene USA’s interesser i området.
Der er allerede udpeget nye ofre for USA’s terrorkrig. Yemen, Sudan og Irak har været nævnt.
….Denne krig har intet at gøre med at skabe retfærdighed for terrorismens ofre. Stop den. Og send i stedet en politistyrke ind for at hente Bin Laden. Glem ikke at hente USA’s Powell og Kissinger, Israels Sharon og Chile Pinochet ved samme lejlighed. Og stil hele bundet for en international . krigsforbryderdomstol
…Den foreslåede terrorlov er ikke vendt mod terrorister. Den vil betyde at almindelig faglig kamp og klassekamp bliver gjort kriminel. Ribus-aktivister ville være blevet dømt mindst 10 års fængsel efter den lov. Karl Jørgensen fra Havnearbejderstrejken i Esbjerg ville have fået livsvarigt fængsel og jeg selv have stået til 10 års fængsel for støtten til ANCs kamp mod Apartheid styret i Sydafrika.”

Også de øvrige talere som forfatteren Nina Malenovski fordømte krigens forbrydelser og hykleri. Vi skal ikke lade os narre af at tingene vendes på hovedet – krig kaldes fred, krigsforbrydelser kaldes for humanisme og nord kaldes for syd. Vi skal holde fast i virkeligheden og modstanden mod krigen.

Efter demonstrationen forsattes aktivister fra Christiansborg Fredsvagten ned gennem Strøget med trommer, dans og løbeseddel uddeling – med en opfordring til at komme at deltage på den daglige fredsvagt foran Christiansborg.

Netavisen den 3.december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne