Fagligt aktive mødes i år i Bourges

Stuttgart, Argenteuil, Madrid, Strassbourg, Frankfurt, sidste år Odense, Danmark, og nu i år i Bourges, Frankrig – det er her de internationale faglige træf for at udvikle klassekampslinjen i fagbevægelsen på europæisk og internationalt plan er blevet afviklet.
Nu foreligger appellen til træffet, underskrevet af en lang række franske fagforeningsfolk og aktive. Den vil i de kommende måneder få tilslutning og blive underskrevet af andre fra Norge, Tyskland, Spanien, Italien, Danmark, Rusland o.s.v. og blive brugt til at mobilisere til træffet, der finder sted i en by kendt for en stor arbejdskamp sidste år.
Arbejdere derfra, aktivister fra kampen mod Pizza Hut og mange andre militante franske arbejdere med masser af kamperfaringer vil være at finde på træffet.

Det er tre vigtige temaer, der sættes i forgrunden i år: Kvindernes stilling og deltagelse i den faglige kamp, det fleksible arbejdsmarked, som EU er ved at gennemføre, og udviklingen af klassekampslinjen i fagbevægelsen på europæisk og internationalt plan.
Udover en række hovedoplæg omkring disse spørgsmål i plenum vil de også blive behandlet i arbejdsgrupper.
De internationale faglige træf byder på en enestående lejlighed til at udveksle erfaringer, til at forstå arbejdernes situation i andre EU-lande (og en række lande udenfor unionen), til at fokusere på tidens centrale arbejdskampe, og til at udvikle en fælles politik og fælles aktiviteter overfor arbejdsgivernes stadig voldsommere offensiv mod de arbejdendes rettigheder.

Bemærk at datoen er blevet ændre i forhold til, hvad der annonceredes i KP i december. Alle der har tilmeldt sig har fået besked.
Prisen for selve træffet er 450 franc – med rabat for arbejdsløse og pensionister.
Fra Danmark organiseres der en fælles bustransport. Her regnes med en samlet pris – indbefattet betalingen for træffet – på maksimalt 1500 kr.

Tilmelding og yderligere oplysninger
Forberedelseskomiteen for det 7. internationale faglige træf
c/o Skibhusvej 100, st.th,
5000 Odense
Tlf. 20 95 32 17
e-mail: 6.intradek@ofir.dk

Kommunistisk Politik
KP5, 2001

Læs Fælles kamp mod kapitalens Europa


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne